Musikere

Sergei Dogadin

Sergei Dogadin har vundet en række af de mest prestigefyldte violinkonkurrencer i verden, herunder IX Joseph Joachim International Violin Competition i Hannover (2015), Singapore International Violin Competition (2018) og senest XVI Tchaikovsky International Competition i Moskva i 2018, hvor han blev tildelt førsteprisen og guldmedaljen. Denne store succes førte til invitationer fra Valery Gergiev til at optræde sammen med ham og Mariinsky Orkestret ved en række af de europæiske sommerfestivaler. Han deltog også i Tchaikovsky Competition Winners tour af Japan, der kombinerer koncerter med Tokyo Symphony Orchestra dirigeret af Norichika Iimori.

Dogadin optræder over hele verden som solist med de store symfoniorkestre og debuterer snart med Chicago Symphony Orchestra under Edo de Waart, Royal Philharmonic Orchestra under Vasily Petrenko og Orchester de la Suisse Romande under Jonathan Nott, med hvem han vender tilbage til Grafenegg Festival. Tidligere har han arbejdet med Shanghai Symphony Orchestra og Manfred Honeck, NDR Radiophilharmonie Hannover med både Andrew Manze og Robert Trevino og West Australian Symphony Orchestra med Nicholas Carter.

I Rusland har Dogadin optrådt med alle de store orkestre, og ud over sin voksende tilknytning til Mariinsky Orchestra og Valery Gergiev fortsætter han sit samarbejde med St. Petersburg Philharmonic Orchestra og Yuri Temirkanov. Han turnerede Storbritannien sammen med dem i 2019 under ledelse af ​​Vassily Sinaisky, og i 2019/20 vender han tilbage til at arbejde med orkestret for en række projekter, herunder åbningen af ​​Rostropovich-festivalen i Moskva og en turne i Asien i foråret 2020. Senere på året optræder han på store tyske festivaler såsom Kissinger Sommer og Rheingau Musik.

Han er endvidere en aktiv og lidenskabelig kammermusiker og optræder i næste sæson bl.a. på Philharmonie i München som en del af MPHIL 360 ° Festival, Sociedad Filarmónica de Bilbao og Arts Square Festival i Skt. Petersborg. Han optræder regelmæssigt med internationalt anerkendte musikere som Daniil Trifonov, Narek Hakhnazaryan, Denis Matsuev, David Geringas og Elisabeth Leonskaja.

Andrei Korobeinikov

Andrei Korobeinikov blev født i 1986 i Dolgoprudny, Moskva. Han begyndte at spille klaver i en alder af fem, og i en alder af syv vandt han 1. prisen ved Den Internationale Tjajkovskij Konkurrence for unge musikere (Klin og Khimki, Moskva). I 2006 dimitterede han fra Tjajkovskij Konservatoriet, hvor han studerede hos Andrei Diev. Derefter fortsatte han postgraduate studier hos samme professor og studerede videre hos Vanessa Latarche ved Royal College of Music (London). 

Han har vundet 1. pris ved Scriabin International Piano Competition i Moskva (2004), 2. pris og publikumspris ved Rachmaninoff International Piano Competition i Los Angeles (2005), specialpris fra Moskva Konservatoriet og diplom for bedste præstation af musik af Tjajkovskij ved Tjajkovskij Konkurrencen i Moskva (2007). Andrei Korobeinikov har spillet koncerter i mere end 40 lande i verden og har samarbejdet med en lang række musikere såsom Iván Fischer, Vladimir Fedoseyev, Vladimir Ashkenazy, Leonard Slatkin, Alexander Vedernikov, Okko Kamu, Jean-Claude Casadesus, Antoni Wit, Gintaras Rinkevicius, Alain Altinoglu, Maxim Shostakovich, Alexander Rudin, Mikhail Pletnev, Vakhtang Jordania, Dmitri Liss, Vadim Repin, Dmitri Makhtin, Alexander Kniazev, Johannes Moser og Henri Demarquette. Han har optrådt med Borodin Quartet, Philharmonia Orchestra (London), Orchester National de France, NHK Symphony Orchestra (Tokyo), NDR Symphonieorchester, Konzerthausorchester Berlin, London Philharmonic Orchestra, the Czech Philharmonic Orchestra, Tokyo Philharmonic Orkester, Budapest Festivalorkester, Sinfonia Varsovia, Ruslands Akademiske Symfoniorkester (Svetlanov Symfoniorkestret), Tjajkovskij Symfoniorkestret, Det Russiske Nationalorkester, Det Nationale Filharmoniske Orkester i Rusland, Moskva Symfoniorkester samt mange andre russiske og europæiske orkestre.

Frederik Rolin

Den danske baryton Frederik Rolin er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret på Operaakademiet i København. Han havde sin operadebut i 2012 i Ravels opera L’enfant et les Sortileges på DKDM og sang samme år Schaunard i La Bohème med Opera Frederiksberg. I sommeren 2013 sang han partiet Baron Doupholi La Traviata. I 2014/15 var han Havmanden i Hilda Sehesteds Agnete og Havmanden, solist i Faurés Requiem i Malmø og sang Fyrst Yamadori i Det kgl. Teaters turnéudgave af Puccinis Madame Butterfly.I 2017 kunne Frederik Rolin bl.a. opleves i OperaAkademiets udgave af Brittens Rape of Lucretia på Det kgl. Teater i rollen som Tarquinius ogi Mozarts Cosi fan Tutte som Guglielmo. 2018 bød bla. på roller som Papageno i Mozarts Tryllefløjten med CPH Opera Festival, Danilo i Den glade Enke med Operettekompagniet, Dr. Falke i Flagermusen, Schaunard i La Bohème og koncerter med Århus Symfoniorkester. Udover koncerter med bla. Sønderjyllands Symfoniorkester og Copenhagen Phil, byder sæsonen 2019/20 på flere forestilinger på Det kgl. Teater bla. i rollen som Tobias i Sondheims Sweeney Todd og Papageno i børneforestillingen Papageno/Papagena, og på Rued Langgaard Festivalen medvirker Frederik som Peer Gynt i Griegs værk af samme navn. I 2020 synger Frederik bassolist i Faurés Requiem med både Odense Symfoniorkester og Randers Kammerorkester og barytonpartiet i Nielsens symfoni Espansiva med Århus Symfoniorkester. Sommeren 2020 byder på flere engagementer under CPH Opera Festival og debut som Hadet i Langgaards opera Antikrist med Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Michael Schønwandt. Frederik har modtaget talentprisen fra Léonie Sonnings musikfond, Hans Voigts mindepris og rejselegat fra Statens Kunstfonds karriereprogram Den Unge Kunstneriske Elite.

Rikke Sandberg

Presse – Rikke Sandberg

Rikke Sandberg har spillet solokoncerter over det meste af Europa.

Hun har endvidere optrådt i kendte koncertsale såsom Alice Tully Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam og Musikhalle Hamburg. Hun har arbejdet med navne såsom Sabine Meyer, Phillippe Berrod, Nikolaj Znaider, Radek Barborak, Vincent Lucas og mange andre af Nordens solister og koncertmestre.

Hun er kunstnerisk leder af Tisvilde og Langvad Klassiske Musikfestivaler, og hun har foruden sine to solo-cd’er med værker af Brahms og Rachmaninov og Anders Koppels Doppeltkoncert for Klaver og Saxofon med DR Symfoniorkestret også indspillet Liszt 2. klaverkoncert og Rachmaninoffs 2. klaverkoncert med Luxembourg Philharmonia.

Hun har bl.a. været solist med DR Symfoniorkestret, de danske landsdelsorkestre, Tivolis Promenadeorkester, DR Underholdningsorkestret, Leipzig Kammerorkester og Luxembourg Philharmonia

Aleksander Kølbel

Aleksander Kølbel er født i 1984 og startede med at spille violin som 7 årig. Han blev optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2003 med videre studier på Sibelius Akademiet i Helsinki. I 2008 blev han optaget på det verdenskendte Menuhin Academy i Schweiz hvor han studerede 3 år. Derigennem blev han medlem af Camerata Lysy og optrådte med selvsamme kammerorkester talrige gange som solist bl.a i Basel Konzerthaus og Zürich Tonhalle. Han har siden 2007 studeret privat med den berømte Moskva-professor Y. Tchougaeva og hendes elev Viktor Tretyakov og er kunstnerisk leder af kammermusikfestivalen Kammermusik Ved Fjorden.
Siden sin hjemkomst til Danmark har han været ansat som violinist i Det Kgl Kapel og DR Symfoniorkestret og som kammermusiker har han i de sidste år optrådt ved internationale festivaler i Gstaad, Venedig, Morelino og Salzburg. I 2019 fik han sin debut i USA med turne i Californien og har i de seneste år desuden fungeret som gæstekoncertmester ved orkestre og ensembler i ind- og udland.

Emma Steele

Emma Steele — Equinox Chamber Music

Steele har deltaget og vundet priser i mange konkurrencer, herunder Sibelius International Violin Competition, hvor hun blev finalist og modtog talentprisen. Hun har også modtaget National Foundation for Advancement in the Arts Silver Award, WAMSO Elaine Louise Lagerstrom Memorial Violin Award og et stipendium fra Pablo de Sarasate Violin Competition 2009. Hun blev også finalist og Silver Prize-vinder i den prestigefyldte Irving. M. Klein International String Competition 2012 i San Francisco. Som aktiv kammermusiker har hun optrådt på flere WFMT radioprogrammer inklusive Introductions, From the Top og Dame Myra Hess Concert Series.

Hun er violinist i Dahlia Trioen, der er baseret i København og også optræder internationalt. Øvrige førstepriser hun har modtaget inkluderer: Society of American Musicians Young Artist Division, Chinese Fine Arts Society, Musicians Club of Women og Union League Civic and Arts Foundation . Hun har optrådt som solist med mange orkestre, herunder Helsinki Philharmonic Orchestra, Det Finske Radiosymfoniorkester, Det Kongelige Kapel, Det Polske Radiokammerorkester Amadeus, Chicago Youth Symphony Orchestra og Northwest Symphony Orchestra. Hun har en bachelorgrad fra Carnegie Mellon University, hvor hun studerede hos Cyrus Forough, hvorefter hun fortsatte sine studier ved Curtis Institute of Music hos Aaron Rosand.

Sune Ranmo

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er img_20200528_214113-2.jpg

Sune Ranmo er alternerende solo-bratschist i Det Kongelige Danske Kapel i København. Han kommer fra Växjö, Sverige og studerede på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Sveriges Radiomusikakademi (Edsberg) hos professor Endre Wolf. I 1983 vandt han Det Svenske Musikakademis Store Pris, hvilket førte ham til København for videre studier hos Josef Kodousek.

Han har optrådt som solist med Det Kongelige Kapel og andre skandinaviske orkestre. Sune er medlem og medstifter af Dahlia Trioen . Han er en aktiv kammermusiker og har tidligere været medlem af Arild Kvartetten og Copenhagen Piano Quartet og har optrådt med musikere såsom Nikolaj Szeps-Znaider, Mihaela Martin, Frans Helmersson, Aylen Pritchin, Andreas Brantelid, Bengt Forsberg, Marianna Shirinian, John Damgaard, Mats Rondin. Han spiller på en bratsch lavet af Ivo Iuliano, Rovereto, 2020 og to buer lavet af Stephane Müller, Tolouse.

Nikolay Shugaev

Nikolay Shugaev | Saint Petersburg Music House

Født i Moskva i 1988 i en familie af advokater og filologer er han vokset op i en atmosfære af ​​kærlighed til klassisk musik, teater, litteratur og kunst.

Som barn blev han optaget på Gnesin instituttet i Moskva og efterfølgende blev han optaget på Moskva Konservatorium, hvor han studerede 5 år hos Natalia Shakovskaya.

Siden 2017 har Nikolay Shugaev en stilling som kunstnerisk leder af Havana Classica-festivalen.

Som solist samarbejder Nikolay med dirigenter som Maxim Emelyanichev, Andrea Raffanini, Andrea Oddone, Igor Frolov, Pierangelo Gemini, og været solist med orkestre som Moskvas Symfoniorkester, Sankt Petersborg Statsakademiske Orkester, Orchestra della Svizzera Italiana, Moskva Camerata,   Gnessin Virtuosi, Novgorod Philharmonic, , l’Orchestra Novecento Lugano, , Krasnoyarsk Symphony Orchestra, Orchestra di Vigevano, Chamber Orchestra of Havana,

Nikolay optræder med musikere som Enrico Dindo (cello), Andrei Korobeinikov (klaver), Massimo Quarta (violin), Fazil Say (klaver), Sergey Krylov (violin), Yuval Gotlibovich (viola), Haik Kazazyan (violin), Fatima Alieva (klaver), Milan Rericha (klarinet), Andrey Gugnin (klaver), Maria Solozobova (violin).

Willem Stam

Den canadisk/hollandske cellist Willem Stam er født og opvokset i Canada og er siden 2020 bosat i Stockholm. Hans brede repertoire spænder over mange stilperioder og han arbejder hyppigt med nulevende komponister. Han er en alsidig og fleksibel musiker og optræder regelmæssigt som solist, kammermusiker og dirigent med en lang række ensembler.

Han er grundlægger af Ysaÿe Trio, et ensemble, der udgav sin første cd på det hollandske pladeselskab i 2013 med en planlagt anden cd-udgivelse i slutningen af ​​2014. Han er også medstifter og medlem af den kunstneriske komité i New European Ensemble, baseret i Haag, der spiller koncerter i hele Europa.

Willem studerede i Canada hos Beth Sandvoss og John Kadz og i Holland hos Dmitry Ferschtman og afsluttede ​​sin Master of Music-uddannelse i 2012. Han har spillet for og arbejdet med mange af verdens førende cellister og pædagoger og har givet masterclasses i Canada, Sydamerika og Europa.

Willem spiller på en Stefano Scarampella (Mantova 1918) cello med en Victor Fétique bue, stillet til rådighed af Den Hollandske Nationale Instrumentsamling.

Nikolai Tokarev

Den russiske pianist Nikolai Tokarev har skabt sig et internationalt navn fra at være vidunderbarn til at høre til sin generations mest anerkendte pianister. Han kommer fra en velkendt musikerfamilie og er født i Moskva i 1983. Som femårig startede han på Moskva Gnessin Instituttet for talentfulde børn. Nikolai Tokarev fortsatte sine studier I Manchester i 2003 og dimitterede med højeste udmærkelse i 2004 og fortsatte sine studier i Düsseldorf.

Nikolai Tokarev vandt i 2000 10th Eurovision Grand Prix of Young Musicians i Bergen, Norge. I 2006 var han prisvinder ved Concours Géza Anda i Zürich og vandt også publikumsprisen for sin optræden med Rachmaninov 3. Klaverkoncert med Zürich Tonhalle Orkester.

Nikolai optræder med koncerter over hele verden og er solist med verdens førende orkestre. Han har optrådt med Russian National Philharmonic Orchestra, Leipzig Gewandthaus Orkester, DSO Berlin, NDR Orkester, English Chamber Orchestra, London Philharmonia Orchestra, BBC Symphony Orchestra, NHK Orchestra Tokyo, Wien og Zürich Kammerorkestre, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo og mange andre.

Anerkendte dirigenter såsom Tugan Sokhiev, Mario Venzago, Jiri Kout, Jiří Bělohlávek, Julian Kuerti, Maxim Vengerov og Vladimir Spivakov er blandt hans musikalske samarbejdspartnere

Han er regelmæssig gæst ved internationale festivaller som Ludwigsburger Schlossfestspiele, Schleswig-Holstein Musik Festival, Rheingau Musik Festival, Davos Festival, Festspiele Mecklenburg Vorpommern og Kissinger Summer.

Nikolai Tokarev har haft eksklusiv kontrakt med Sony siden 2006. Hans første album med værker af Schubert, Chopin og Alexander Rosenblatt udkom i 2007 og er blevet tildelt adskillige priser som f.eks Echo-Klassik. Yderligere optagelser med Sony Classical fulgte kort efter, inklusive solo cd’erne French Album, Black Swan Fantasy og Homage to Horowitz, såvel som cd’erne med Lucerne Symphony Orchestra (dir. Olari Elts) and Russian National Philharmonic Orchestra (dir. Vladimir Spivakov)

Festival 2020

Sophia Bæk violin
Charlotte Rafn violin
Jan Erik Schousboe violin
Benedikte Damgaard violin
Isabelle Bania violin
Sune Ranmo bratsch
Mette Brandt bratsch
Nick Shugaev cello
Frode Stengaard cembalo
Tobias Van der Pals cello
Julie Tandrup Kock cello

 

Joel Gonzáles kontrabas