Aleksander Kølbel

IMG_1619

Aleksander Kølbel er født i 1984.

Han startede med at spille violin som 7 årig efter at en violinist fra Radiosymfoniorkestret var til fødselsdagsfest hos hans familie og brillerede med sit instrument.

Siden begyndte han snart hos Alexandre Zapolski hvorefter han blev optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2003 hos Serguej Azizjan med Diplomeksamen i 2008. Fra 2005 studerede han 2 år på Sibelius Akademiet i Helsinki hos A. Melnikov. I 2008 blev han optaget på det verdenskendte Menuhin Academy i Schweiz hvor han studerede 3 år. Derigennem blev han medlem af Camerata Lysy og optrådte med selvsamme kammerorkester talrige gange som solist bl.a i  Basel Konzerthaus og Zürich Tonhalle. Han har siden 2007 studeret privat med den legendariske Moskva-professor Y. Tchougaeva og hendes elev Viktor Tretyakov.

Siden sin hjemkomst til Danmark har han været ansat som violinist i Det Kgl Kapel og DR Symfoniorkestret.

Som passioneret kammermusiker har han de sidste somre optrådet ved adskillige internationale festivaler bl.a. i  Gstaad, Desenzano, Dubrovnik og Venedig.